От един месец съм собственик на Алфа 147 1.6ТС, 120к.с. и вече се сблъсках с няколко проблема. Тези дни тествах колата напълно, тъй като ми се наложи да направя над 1000 км. преход: Варна - Банско - Варна. Навръщане 500км без спиране. Прави ми впечатление, че температурата на колата се вдига и поддържа 110-113С, а на 120С вече е червената зона. Първата седмица след като я купих стрелката си стоеше точно на 90С, но това бе 5-10 януари и бе по студено. Температурата я достигам винаги в движение на по-голяма скорост и не мога да чуя дали включва перкаата. Моля някой да ми каже дали това е нормално ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нормална работна температура на 1.6 Туин Спарк
Collapse
X
-
Не е нормално!
Температурата трябва да стои на 90 без значение каква е околната температура.
Много е вероятно проблемът да се дължи на заминал термостат.
Не я карай при тази ситуация, че могат да станат големи поразии.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от vlady1sk Покажи съобщениеБлагодаря за съвета. Аз вече я карах така поне 400км., но дано не съм я прецакал.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
По принцип стрелката трябва да седи винаги на 90с, иначе реално температурата варира постоянно. При мен веднъж вдигна две деления, но катерех зверски баир, където понякога се налагаше да връщам и на първа. Нищо и нямаше, даже се съмнявам да е била прегряла, защото антифриза не вреше.
Comment
-
Първоначално публикувано от vlady1sk Покажи съобщениеНяма загуба на антифриз. Преди дни пак беше вдигнала градуси над 100С. Спрях колата и след като отворих капака установих, че течноста не ври. Странно, бе около 110С.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaНа QV-то нормалната температура беше малко над 90 по скалата на уреда...
Да не би и при тази 147 да е така..? Можеш ли да дадеш една снимка на уреда и да покажеш точно къде стои стрелката да не се окаже, че тия цифри дето се цитират са изчислени по някаква логика, а не написани на уреда...
На QV-то лятото градко винаги беше на 100 градуса температурата дори 105 понякога
Има доста автомобили на който работната температура е нат 90 градуса около 100-105Last edited by Staikov; d.m.y г., 23:38.
Comment
-
Снимката е примерна. На моята алфа стрелката бе на второто деление над 90С, точно под червената зона. И това в продължение на 400км. За кратко минаваше и над второто деление, приблизателно 112-113С, но имаше и периодо на спад до 100С, т.е. първото деление над 90С.
---------- Post added at 23:45 ---------- Previous post was at 23:43 ----------
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Vlady%20Kostadinoff.VLADY-28BD8D3A9/Desktop/jiua1553.JPG
Comment
-
Карал съм кола, която наистина прегряваше и хвърляше антифриза извън разширителния съд. Алфата според уреда съм я прегрявал, но никога не ми е завирал антифриз. Иначе редовно си държи реални 100 градуса, но перката се включва и падат на около 88. Което ме навежда на мисълта, че датчика може да не е съвсем в ред. При мен даже се получава някаква аномалия при включен климатик. В града температурата се вдига над 110 градуса според уреда, като изключа компресора пада на 90.
Comment
-
При мен даже се получава някаква аномалия при включен климатик. В града температурата се вдига над 110 градуса според уреда, като изключа компресора пада на 90.
Мръсни са ти радиаторите или е имала удар отпред и не са наредени както трябва.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
При моята 156 1.6 ... извънградско поне сега зимния сезон държи 70-75 градуса ... градско пак толкова... със сменен термостат... поради същия твой проблем .. сменяй термостата смело или го подмени с някой 2-ра употреба за да го провериш дали е от него.. Поздрави
Comment
-
Най-простото нещо което можеш да направиш е като загрее да сложиш един термометър в казанчето и да сравниш реално колко е температурата спрямо това което показва на таблото!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Зимно време да ти загрява толкова колата - нещата са много зле. Най-вероятно термостата не отваря, следващия път като загрее си пипни радиатора, ако не е горещ повече не се чудиАко е горещ според мен ти е изплякал уреда на таблото или не ти работят перките.
Last edited by code; d.m.y г., 12:54.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment